Simpele truc: val sneller af met bubbeltjeswater
Het goede voornemen om het jaar te starten met een paar kilo minder? Vergeet de koolhydraatvrije dieëten: er is een veel makkelijkere weg naar succes! Volgens recent onderzoek val je gemiddeld een halve keer sneller af door bruisend water te drinken, in plaats van kraanwater.
Hoe dat werkt? Nou… Waarschijnlijk helemaal niet. Ik heb het namelijk zojuist uit mijn duim gezogen. Waarom? Om jou nieuwsgierig te maken en te laten klikken op dit artikel. En dat is gelukt! Zoals veel andere websites er ook in slagen mensen dagelijks met clickbait binnen te hengelen. Ideaal, toch?
Voor iedereen
In theorie wellicht. Maar zoals je nu al hebt gemerkt zorgt het voor veel misleidende informatie op het web. Iedereen mag zomaar content plaatsen. Jij, ik, de buurman: niemand uitgesloten. En geef eerlijk toe: je wilde in de eerste instantie de titel van dit artikel geloven, hè?
Schaam je niet. Je bent namelijk niet de enige. Het is zelfs al jaren geleden wetenschappelijk aangetoond dat mensen bepaalde informatie sneller geloven. Een soort oerinstinct is het eigenlijk. Een manier van denken waar je dus niet snel vanaf komt. En dat is lastig wanneer je regelmatig op het web zit. Want hoe onderscheid je echte informatie nou nog van de clickbait hoax-troep?
Verandering
Om eerlijk te zijn heb ik zelf ook nog niet het juiste antwoord. Inmiddels zijn er al verschillende hoax-wijzers actief op het web. Toch blijft de non-informatie het internet overheersen en deelt men regelmatig een hoax op Facebook. Dus als hoax-wijzers niet helpen. Wat dan wel?
Heb jij het antwoord? Of gekke ideeën dat misschien zou helpen de hoeveelheid onzin op het web te verminderen, óf de onzin makkelijker te herkennen? Laat het weten!
Als je een artikel interessant vindt en je weet niet zeker of het een hoax is zou je het kunnen googlen op nieuwswebsites. Desnoods 4 dubbel checken..
Ik geloof een aantal sites , en als het daar niet op staat is het niet waar. Zoals overleden sterren ofzo. Als het niet in het RTL nieuws voorkomt , dan wel RTL Boulevard dan is het vast niet waar. En verder neem ik zoals deze website ook heet , alles wel met een korreltje zout, en commen sense.. Als je even goed na denkt weet je ook wel dat bubbe water je niet helpt sneller af te vallen.
Maar hoax artikelen zijn er nu eenmaal heel veel, en zo nu en dan zou je er in kunnen tuinen, en dat mag, maar dat is dan toch ook wel weer leuk ^^
Ja, daar heb je helemaal gelijk in! Soms kan ik ook erg lachen om mezelf als ik erachter kom dat ik weer getrapt ben in een hoax die achteraf best wel overduidelijk is. Zo geloofde ik laatst nog de hoax dat je gewicht kan verliezen met chocolade (http://io9.gizmodo.com/i-fooled-millions-into-thinking-chocolate-helps-weight-1707251800). Maar dat was natuurlijk super nep!
Maar ik begrijp dat jijzelf met deze non-informatie op het web om gaat, door op zoek te gaan naar de echtheid van artikelen via andere websites? Doe je dat bij alles dat je tegenkomt? Of niet?